Нд, 05 Май 2024, 23:13
Добре дошли Гость | RSS

Наш Въпрос

Оценете сайта
Всего ответов: 64

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Форма входа

Поиск

Календар

«  Юли 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архивни записи

Главна » 2009 » Юли » 16 » Кокер Шпаньол
Кокер Шпаньол
21:18




Кокер Шпаньол - Темперамент

Очарователни и благородно възпитани създания. Кокер Шпаньола, е куче, което обича игрите, но също така има мълчеливо и изпълнено с достойнство отношение към тях. Това е куче, което се разбира доста добре с деца, особено когато расте заедно с тях, в също време се разбира изключително добре с други животни и с непознати. Кокер Шпаньола е общително и приветливо куче с  привидно бодро изражение и впечатлителена стойка. Високата му интелигентност и ученолюбивост правят дресировката му доста лесна и винаги е едно изключително приятно изживяване.

Кокер Шпаньола е благоразположено, ентусиазирано, енергично, изпълнено със силни желания куче, също така е винаги приятелски настроен. Стопаните на този вид домашни любимци, може би ще открият, че те са много добри пазачи, но лаенето им често може да е проблем. Тези кучета се привързват към стопаните си, което е страхотна новина, за онези, които търсят предан домашен любимец, но понякога може да прекали със своята преданост и привързаност, то спада към категорията кучета компаньони. Имат добър характер и постигат много голяма обвързаност със собственика си. Често обичат да са център на внимание и да са обсипани с любов и грижи, този вид любимци не са подходящи за хора, които не могат да посветят достатъчно време за отглеждането им и не могат да им отделят изобилие от внимание.

Външен Вид - Кокер Шпаньол 


Кокер Шпаньола има очарователно, изпълнено с достойнство и привидно елегантно излъчване. Има мека като кадифе и средна на дължина козина. Разцветката за козината му може да бъде оцветена в черно, светлобежово или шоколадово. Ушите на Кокер Шпаньола са дълги, меки и висящи, разположени на нивото на очите, плътно прилепват към главата и имат лопатовидна форма, което му придава сладъко и невинно излъчване. При мъжките представители на този вид теглото им варира от 12,7 до 14,5 кг, а височината е 39,4 - 40,6 см. При женските представители теглото е 12,7 - 14,5кг и височината им е 38,1 - 39,4 см. Тялото на Кокер Шпаньола е малко, компактно и с много добре развита мускулатура. Поради обилното му окосмяване и при смяна на козината този вид домашни любимци не се препоръчва на хора с алергии.


Поддръжка на Външния Вид на Кокер Шпаньола

Козината на Кокер Шпаньола трябва да бъде сресвана на всеки няколко дни, за да се запази в добро състояние и на всеки няколко месеца трябва да се подстригва. Поддръжката на вашия Кокер Шпаньол включва и проверка на ушните канали, за да сте убедени че те са сухи и чисти, за да се избегнат инфекции.

Здравословни проблеми и продължителност на живота при Кокер Шпаньола

Продължителността на живота при Кокер Шпаньола е 10-14 години и при отглеждането му можем да се сблъскаме с някои здравословни проблеми, които включват: катаракт ( перде на очите), глаукома, припадъци, епилепсия и тироидни проблеми.


История  на Кокер Шпаньола

Кокер Шпаньола е разпознат в Англия в края на 1880год и в същото време е бил известен и в Америка. Историята на тази стара английска порода, започва в земите на Испания и граничещите с нея райони още през 1878 година.

Прегледи: 898 | Добавени: danielbonev | Рейтинг: 0.0/0 |
Всички Коментари: 1
0  
1 mihaela   (28 Сем 2012 22:50) [Материал]
ami ako go ostavim v kashti kakvo shte stane smisal ssam ?

За да Добавите коментар Трябва да Сте регистриран потребител.
[ Регистрация | Вход ]