Нд, 28 Апр 2024, 04:57
Добре дошли Гость | RSS

Наш Въпрос

Оценете сайта
Всего ответов: 64

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Форма входа

Поиск

Календар

«  Юли 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архивни записи

Главна » 2009 » Юли » 16
http://www.montgomerycountymd.gov/content/dep/herps/photos/snakes/eastern%20milk%20snake.jpg




Змиите са студенокръвни безкраки влечуги, близки родственици на гущерите, с които спадат към един и същи разред — Люспести. Съществуват също така и няколко вида безкраки гущери, които външно наподобяват змии, но не са свързани с тях по друг начин. Любовта към змиите е наречена офиофилия, а страха офиофобия.

Подозрителността на човека към змиите, породена още от древни времена, се е запазила и до днес. Змията обикновено се асоциира с отрова и смърт, но това е погрешно. От около 2600 вида змии само 400 са отровни. В България отровните видове са 6 - пепелянката, усойницата, остромуцунестата усойница, каменарката, котешката змия и вдлъбнаточелият смок. При последните две отровните зъби се намират навътре в устата и с тях могат да ухапят сам ... Прочети повече »
Поставяне: 769 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

http://bestfellows.com/wp-content/uploads/2008/08/fb1.jpg




Темперамент на Френския Булдог

Френска порода куче с малък размер. Има силно набито мускулесто тяло, с едра глава, сплесната муцуна и големи уши. Притежава "дяволито" изражение, симпатичност, жизнерадостност и интелигентност. Умен и невзискателен компаньон. Изражението му е живо и изразително, любопитно и интересуващо се от всичко, което става около него. Тези кучета може да мънички на размер, но имат добре подчертана индивидуалност. Като малки кутренца те преливат от енергия и желание за игри, но с времето и в процеса на развитие те стават малко по спокойни и обоздани, въпреки че дори тогава те обичам да играят и го правят с наслада. По принцип Френския Булдог е чувствителна порода кучета, но понякога могат да бъдат и крайно упорити и непреклонни. Както и да е тази порода кучета е подходяща за отглежда ... Прочети повече »
Поставяне: 1148 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)




Кокер Шпаньол - Темперамент

Очарователни и благородно възпитани създания. Кокер Шпаньола, е куче, което обича игрите, но също така има мълчеливо и изпълнено с достойнство отношение към тях. Това е куче, което се разбира доста добре с деца, особено когато расте заедно с тях, в също време се разбира изключително добре с други животни и с непознати. Кокер Шпаньола е общително и приветливо куче с  привидно бодро изражение и впечатлителена стойка. Високата му интелигентност и ученолюбивост правят дресировката му доста лесна и винаги е едно изключително приятно изживяване.

Кокер Шпаньола е благоразположено, ентусиазирано, енергичн ... Прочети повече »

Поставяне: 897 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

Shar Pei






Характер на Шар пей (Китайско бойно куче)

Весело по характер, Китайското куче Шар пей е куче, което може да е приятелски настроено, ако е правилно социализирано, но същевременно може да бъде много независимо и надменно. Това е сериозно и самоуверено куче, което изисква уважение, но може и да отдава такова, когато е правилно дресирано и социализирано. Към други кучета и домашни животни е агресивно и това може да създаде известни проблеми. Първоначално тази порода е била отглежда за боеве и бойните инстинкти на Шар пей са се съхранили и до днес и лесно могат да се проявят, ако се провокира. Важно  е да се уверите, че кучето е социализирано от малко, ако искате децата и другите домашни любимци да са в безопасност, когато са около него. Много силно се привърз ... Прочети повече »
Поставяне: 1439 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарии (1)