Ср, 24 Апр 2024, 14:27
Добре дошли Гость | RSS

Наш Въпрос

Оценете сайта
Всего ответов: 64

Статистика


Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Форма входа

Поиск

Календар

«  Април 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архивни записи

Главна » Новини Архив
http://www.montgomerycountymd.gov/content/dep/herps/photos/snakes/eastern%20milk%20snake.jpg




Змиите са студенокръвни безкраки влечуги, близки родственици на гущерите, с които спадат към един и същи разред — Люспести. Съществуват също така и няколко вида безкраки гущери, които външно наподобяват змии, но не са свързани с тях по друг начин. Любовта към змиите е наречена офиофилия, а страха офиофобия.

Подозрителността на човека към змиите, породена още от древни времена, се е запазила и до днес. Змията обикновено се асоциира с отрова и смърт, но това е погрешно. От около 2600 вида змии само 400 са отровни. В България отровните видове са 6 - пепелянката, усойницата, остромуцунестата усойница, каменарката, котешката змия и вдлъбнаточелият смок. При последните две отровните зъби се намират навътре в устата и с тях могат да ухапят сам ... Прочети повече »
Поставяне: 769 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

http://bestfellows.com/wp-content/uploads/2008/08/fb1.jpg




Темперамент на Френския Булдог

Френска порода куче с малък размер. Има силно набито мускулесто тяло, с едра глава, сплесната муцуна и големи уши. Притежава "дяволито" изражение, симпатичност, жизнерадостност и интелигентност. Умен и невзискателен компаньон. Изражението му е живо и изразително, любопитно и интересуващо се от всичко, което става около него. Тези кучета може да мънички на размер, но имат добре подчертана индивидуалност. Като малки кутренца те преливат от енергия и желание за игри, но с времето и в процеса на развитие те стават малко по спокойни и обоздани, въпреки че дори тогава те обичам да играят и го правят с наслада. По принцип Френския Булдог е чувствителна порода кучета, но понякога могат да бъдат и крайно упорити и непреклонни. Както и да е тази порода кучета е подходяща за отглежда ... Прочети повече »
Поставяне: 1148 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)




Кокер Шпаньол - Темперамент

Очарователни и благородно възпитани създания. Кокер Шпаньола, е куче, което обича игрите, но също така има мълчеливо и изпълнено с достойнство отношение към тях. Това е куче, което се разбира доста добре с деца, особено когато расте заедно с тях, в също време се разбира изключително добре с други животни и с непознати. Кокер Шпаньола е общително и приветливо куче с  привидно бодро изражение и впечатлителена стойка. Високата му интелигентност и ученолюбивост правят дресировката му доста лесна и винаги е едно изключително приятно изживяване.

Кокер Шпаньола е благоразположено, ентусиазирано, енергичн ... Прочети повече »

Поставяне: 897 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

Shar Pei






Характер на Шар пей (Китайско бойно куче)

Весело по характер, Китайското куче Шар пей е куче, което може да е приятелски настроено, ако е правилно социализирано, но същевременно може да бъде много независимо и надменно. Това е сериозно и самоуверено куче, което изисква уважение, но може и да отдава такова, когато е правилно дресирано и социализирано. Към други кучета и домашни животни е агресивно и това може да създаде известни проблеми. Първоначално тази порода е била отглежда за боеве и бойните инстинкти на Шар пей са се съхранили и до днес и лесно могат да се проявят, ако се провокира. Важно  е да се уверите, че кучето е социализирано от малко, ако искате децата и другите домашни любимци да са в безопасност, когато са около него. Много силно се привърз ... Прочети повече »
Поставяне: 1439 | Дата: 16 Юл 2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарии (1)


http://bestfellows.com/wp-content/uploads/2008/08/dalmatin1.jpg



Темперамент на Далматинец


Далматинеца е подвижно, енергично и уверено куче, което изобилства от енергия и притежава отлични умения, когато става въпрос за покорство и подчинение. Куражлия, приятелски настроен и дружелюбен, това са само част от качествата които далматинеца притежава, при сближаване със стопаните си. Това са именно качествата, които го правят чудесен домашен любмец, също така той притежава много силна воля, което го прави подходящ за хора, които имат опит с дресировката на кучета. Далматинецът е много предано и податливо на обучение куче, което се отличава с добър нрав и силна привързаност към господаря си.


Хубаво е да знаете, че е добре вашият далматинец да има социална среда още от ранните си години, защото в противен случай в някой отн ... Прочети повече »

Поставяне: 810 | Дата: 15 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (0)







Темперамент на Златния ретривър

Неслучайно златния ретривър се смята за най-красивия и атрактивен представител на ретривърите. Всички голдени са изключително умни, темпераментни и контактни. Няма значение дали с него е стопанинът му или чужд човек – той винаги изпитва огромно удоволствие от общуването с хора. Златния ретривър е куче с хармонично телосложение, здрава костна система и разкошна златиста козина. Той е изключително дружелюбен и с приветлив характер, спокоен, уравновесен, искрено обичащ хората и имащ нужда от постоянен контакт с тях, деликатен, предан и умен. Те са изключително енергични кучета и обожават да плуват и са много добри ... Прочети повече »
Поставяне: 1578 | Дата: 15 Юл 2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

« 1 2 3 4